Szent Donát nevét vette fel a kórház

Szent Donát nevét vette fel a kórház


Lapszemle: 2013.10.20 - Forrás: veol.huSzent Donát nevét vette fel a kórház


Szent Donát nevét viseli mostantól a 900 millió forintos fejlesztés előtt álló várpalotai kórház. Az arculatában is megújult intézmény felszentelő és névadó ünnepségét a hétvégén tartották.

- A mai nap nem pusztán egy névadó ünnepség, hanem új lapot is nyit a kórház és a város életében, s egy hidegháborús korszak lezárását is jelzi. Néhány éve ugyanis az intézmény és az önkormányzat kapcsolata nem úgy alakult, ahogy az elvárható lett volna. Az elmúlt hetek, hónapok változásai azonban azt mutatják, hogy közös akarattal mégis lehet egy irányban dolgozni.

Jogos igény volt az emberek részéről, hogy a kórház jobban részese legyen a város mindennapi életének, s ápolja annak hagyományait. A loncsosi kápolna a közelmúltban felvette Szent Donát nevét, s ehhez szépen kapcsolódik a mai névadó is, s talán egy Szent Donát-kultusz is kialakítható lesz ily módon - mondta el a megjelentek előtt Talabér Márta polgármester, a névadó és felszentelő ünnepség fővédnöke.Morvai népdalokat énekelt a kórház felszentelő és névadó ünnepségén Péter Csenge. Jobbra Talabér Márta polgármester és dr. Rácz Tamás, az immár Szent Donát nevét viselő intézmény főigazgatója (Fotó: Szabó Péter Dániel)

Elhangzott, a kórház a közeljövőben pályázati forrásból újul meg, amelynek révén a polgárok egészségügyi szakellátást nemcsak új technikai eszközök segítik majd, de az összes szakrendelés egy helyen, kórházi centrumon belül válik elérhetővé.

- Egy védőszent nevének felvétele nem pusztán formalitás, elköteleződést is jelent. Az itt ápolt betegeknek igyekszünk nagyobb odafigyelést, a testi ápolás mellett lelki támogatást biztosítani. A pályázati forrásból megvalósuló, mintegy 900 millió forintos fejlesztés révén lehetővé tesszük a város polgárai számára, hogy egy helyen juthassanak hozzá a teljes körű egészségügyi szakellátáshoz. Új orvostechnikai és informatikai berendezésekkel, korszerűbb diagnosztikai eljárásokkal válik még inkább betegközpontúvá az intézmény - mondta el köszöntőjében dr. Rácz Tamás, a várpalotai kórház főigazgatója.

A folytatásban Fodor Balázs plébános, Holubák Attila káplán, Papp Gyuláné református lelkész és Tóth Attila evangélikus lelkész áldotta meg az intézményt. Az ünnepségen műsort adott Eszes Csenge, Péter Csenge, valamint a Borbás Károly karnagy vezette Várpalotai Bányász Kórus is.

szerző: Szabó Péter Dániel

Gyors kapcsolat felvétel

Kérjük, töltse ki az alábbi mezőket, és 24 órán
belül felvesszük Önnel a kapcsolatot.


Impresszum

Szent Donát Kórház

8100 Várpalota Honvéd u 2-3

E-mail: info@szentdonatkorhaz.hu


Fekvőbeteg elhelyezés:
Tel: +36 (20) 203-5555

Tel: +36 (30) 203-5555

E-mail:  ugyfelkapcsolat@szentdonatkorhaz.hu


Magánrendelés, járóbeteg szakrendelés:

Tel: +36 (30) 206-5555


Titkárság:

Tel: +36 (88) 472-555 / 244
E-mail: titkarsag@szentdonatkorhaz.hu


Gyorslinkek

Rehabilitáció, ápolás
Emelt szintű ápolás
Demencia, Alzheimer-kór kezelése

Fejlesztő programok

Felfekvések kezelése

Betegfoglalkozások

Új! Intézeti gyógyszeres beállítás


Magánrendelések

Orvosaink

Kapcsolat


   Youtube csatornánk

   Facebook oldalunk

   Google+ oldalunk


Fel