Rehabilitáció, ápolás

Rehabilitáció, ápolás


Amennyiben az Ön lakóhelye Budapest, további információért kérjük, kattintson ide >>A Szent Donát Kórházban 2017. október 1-től fogadjuk a betegeket a 80 ágyas Rehabilitációs Osztályunkon, 2-3-4 ágyas szobákban.

Elsősorban mozgásszervi, illetve neurológiai rehabilitációra szoruló betegeket fogadunk. Neurológiai rehabilitáció során az akut stroke lezajlása után 7-10 nappal vesszük át a betegeket neurológiai osztályról, és folytatjuk az ott megkezdett rehabilitációt, a beteg állapotától függően átlagosan 6-14 héten keresztül. Fél-egy évvel a hazabocsátás után, neurológus javaslatára rekondicionálás céljából ismét előjegyezzük a beteget.

Degeneratív és / vagy gyulladásos reumatológiai megbetegedésekben szenvedő, illetve mozgásszervi, pl. vázizom rendszert érintő műtét (pl. TEP, gerincsérv, stb.) utáni rehabilitációs kezelést igénylő betegeket reumatológus / ortopédus / idegsebész javaslata alapján átlagosan 2-4 héten keresztül kezeljük, fél-egy év elteltével rekondicionálás céljából ismét előjegyezzük a beteget.

Rehabilitáció során az alapvető ápolás mellett a betegekkel kiemelten foglalkoznak gyógytornászok, fizikoterapeuták, masszőrök, ergoterapeuták, sz.e. logopédus, zeneterapeuta, pszichológus.

Fájdalomcsillapítás céljából mobilis beteg esetén lehetőség van infúziós kúrára (pl. ischias) is, járóbeteg ellátási kereten belül.

A Szent Donát Kórházban pácienseink rehabilitációja speciális módszerek alkalmazásával team munka formájában történik, reálisan kitűzhető rehabilitációs célok érdekében, építve a páciens tevőleges részvételére a rehabilitációs program során.

Intézményünk Pszichiátriai Rehabilitációs Osztályán a páciens egyedi igényeinek figyelembe vételével történik a feladatok meghatározása. Fontos számunkra az ember teljes egészének vizsgálata, gyógyítása. A beteg számára az optimális pszichés állapotot valamint az egyéni életvezetéshez szükséges készséget kialakítjuk és fenntartjuk. A rehabilitációs tevékenység magában foglalja a gyógyszeres terápiát, a korszerű gondozást, és egyéb speciális módszerek alkalmazását.

Intézményünkben a rehabilitációs tevékenység magában foglalja az adekvát gyógykezelést, a korszerű gondozást, valamint a speciális rehabilitatív módszerek rendszeres alkalmazását. A betegellátást szakmailag jól felkészült szakápolói és gyógyfoglalkoztató személyzet végzi.Töltse le a Rehabilitációs Medicina Osztály Gyógytorna – Fizioterápia ismertetőt!

Dokumentum letöltése Gyógytorna - Fizikoterápia ismertető
 
Figyelem! A letölthető dokumentum olvasásához Adobe Reader program szükséges!
Amennyiben Ön nem rendelkezik ezzel, úgy a dokumentum letöltése előtt telepítenie kell!
A program ingyenesen telepíthető innen:
 

Gyors kapcsolat felvétel

Kérjük, töltse ki az alábbi mezőket, és 24 órán
belül felvesszük Önnel a kapcsolatot.


Impresszum

Szent Donát Kórház

8100 Várpalota Honvéd u 2-3

E-mail: info@szentdonatkorhaz.hu


Fekvőbeteg elhelyezés:
Tel: +36 (20) 203-5555

Tel: +36 (30) 203-5555

E-mail:  ugyfelkapcsolat@szentdonatkorhaz.hu


Magánrendelés, járóbeteg szakrendelés:

Tel: +36 (30) 206-5555


Titkárság:

Tel: +36 (88) 472-555 / 244
E-mail: titkarsag@szentdonatkorhaz.hu


Gyorslinkek

Rehabilitáció, ápolás
Emelt szintű ápolás
Demencia, Alzheimer-kór kezelése

Fejlesztő programok

Felfekvések kezelése

Betegfoglalkozások

Új! Intézeti gyógyszeres beállítás


Magánrendelések

Orvosaink

Kapcsolat


   Youtube csatornánk

   Facebook oldalunk

   Google+ oldalunk


Fel