Otthoni betegápolás

Otthoni betegápolás

Gyógyszer az otthonunkban


Legyen szó akár hosszan fennmaradó állapotról, akár hirtelen fellobbanó, heveny betegségről, mindig kényelmesebb, ha minél előbb úrrá lehetünk a bajokon. Éppen ezért tartunk otthon szinte mindannyian több-kevesebb gyógyszert.

Az otthonunkban általában a házi patikát kivéve, az orvos által receptre felírt készítményeket tartunk.

Nagyon fontos, hogy a készítmény megvásárlása után mindenképpen olvassuk el a mellékelt tájékoztatót, vagy a doboz feliratát, ahol feltüntetik a tárolási szabályokat.

A gyógyszereket hűs, száraz, fénytől védett helyen tároljuk. Tartsuk a gyógyszereket mindig a saját csomagolásukban, a használati útmutatóval együtt, így nehezebb összekeverni a pirulákat.

Szemcseppeket legtöbbször szintén a hűtőben kell tárolni, ezeknél írja fel a dobozra az első használat időpontját. Mindenképpen olvassa el a gyógyszerek használati utasítását, leginkább a használat előtti fontos tudnivalókat (mely esetekben nem szedhető), a tárolási feltételeket és az eltarthatóságra vonatkozó részeket.

Kísérje figyelemmel a gyógyszerek szavatosságát, lejárt szavatosságú gyógyszert ne szedjen be.

A lejárt gyógyszereket ne dobja a háztartási szemét közé, mert veszélyes hulladéknak számítanak, vigye vissza a patikába, ahol ingyen átveszik megsemmisítésre.

Az ideális megoldás a gyógyszerek tárolására egy zárható gyógyszeres szekrény, ahol nagyjából egyenletes a hőmérséklet, nincs kitéve napfénynek és nem utolsó sorban a gyerekek számára sem hozzáférhető. Ha nincs zárható szekrényünk, akkor is fontos gondoskodni arról, hogy a gyógyszerek, szirupok ne legyenek a kicsik számára hozzáférhetőek, a gyógyszer-készítményeket pedig minden esetben használat után erre a védett helyre kell visszatenni. Így elkerülhető, hogy a gyerekek tévedésből, vagy kíváncsiságból bevegyenek olyan, számukra érdekes (például színes) tablettákat, amelyek árthatnak nekik.

Gyors kapcsolat felvétel

Kérjük, töltse ki az alábbi mezőket, és 24 órán
belül felvesszük Önnel a kapcsolatot.


Impresszum

Szent Donát Kórház

8100 Várpalota Honvéd u 2-3

E-mail: info@szentdonatkorhaz.hu


Fekvőbeteg elhelyezés:
Tel: +36 (20) 203-5555

Tel: +36 (30) 203-5555

E-mail:  ugyfelkapcsolat@szentdonatkorhaz.hu


Magánrendelés, járóbeteg szakrendelés:

Tel: +36 (30) 206-5555


Titkárság:

Tel: +36 (88) 472-555 / 244
E-mail: titkarsag@szentdonatkorhaz.hu


Gyorslinkek

Rehabilitáció, ápolás
Emelt szintű ápolás
Demencia, Alzheimer-kór kezelése

Fejlesztő programok

Felfekvések kezelése

Betegfoglalkozások

Új! Intézeti gyógyszeres beállítás


Magánrendelések

Orvosaink

Kapcsolat


   Youtube csatornánk

   Facebook oldalunk

   Google+ oldalunk


Fel