Magas vérnyomás beállítása

Magas vérnyomás beállítása


Ma Magyarországon minden második ember szív- és érrendszeri megbetegedésben hal meg. A magas vérnyomás szövődményei lehetnek az agy és a vesék ereinek elváltozásai, keringési elégtelenség, érelmeszesedés, koszorúér megbetegedések, szívelégtelenség, szívritmus zavarok, agyér katasztrófa.


Magas vérnyomás betegségben szenvedőknél előfordul, hogy kisebb-nagyobb panaszok jelennek meg, melyeket az esetek nagy részében nem is a vérnyomás magas értéke, hanem már a tartós magas érték miatt bekövetkezett szervi károsodás okoz. Jellemző a tompa nyomás a fejben, tarkótájon, a kábultság, szédülés, orrvérzés, látászavar, mellkasi fájdalom.


A tünetek megjelenésekor a vérnyomás a normál értékhatár fölé emelkedik. A betegek rendszerint jól ismerik ezt az érzést és könnyen diagnosztizálják magukon. A jelenség azonban arra is utal, hogy a vérnyomást nem sikerült megfelelően beállítani, így indokolt orvoshoz fordulni tanácsért, esetleges gyógyszer-korrekcióért.


Az optimális vérnyomás beállítása és szinten tartása fontos az esetleges szervi szövődmények kivédése érdekében.


A magas vérnyomás betegség kezelése állapotfelméréssel kezdődik. A megfelelő felméréshez rendelkezésre álló eszközökből a kezelőorvos választja ki a páciens számára legmegfelelőbb vizsgálatokat:

  • Laboratóriumi vizsgálatok
  • EKG
  • Terheléses EKG (kerékpár ergometria)
  • ABPM vizsgálat (a vérnyomás folyamatos, 24 órán át tartó rögzítése)
  • Szívultrahang vizsgálat (ultrahangos képalkotó eljárás, melynek során mozgóképet nyernek a szívről, a szívüregeket, az azokat határoló falakat, a billentyűket és a szívburkot vizsgálják)
  • Doppler vizsgálat (a vizsgálat megmutatja a nyaki vagy végtagi nagyartériák lefutását, falának vastagságát, a belső felszínen lévő felrakódások nagyságát, összetételét)
  • Hasi ultrahang olyan képalkotó eljárás, melynek során a hasüregi és kismedencei szerveket vizsgálják

A kivizsgálás során a kezelőorvos feladata a szív- és érrendszeri rizikófaktorok megismerése és kezelése, a másodlagos okok (alapbetegségek) felderítése, az egyénre jellemző sajátosságok észlelése, valamint a helyes kezelési stratégia kialakítása. A kezelés során szükséges gyógyszeres kezelés beállítása, mellyel vérnyomás optimális szinten tartható.


Ezt követően kerül sor az Ön vérnyomásának beállítására és folyamatos ellenőrzésére. Intézményünk lehetőséget kínál arra, hogy 10-14 napos bennfekvést követően a helyesen alkalmazott gyógyszeres és egyéb kezelések hatására a páciens panasz és tünetmentessé váljon, vérnyomása rendeződjön.


Szakdolgozóink segítséget nyújtanak a szív- és érrendszeri rizikófaktorok (dohányzás, stressz, testsúly- többlet) elleni küzdelemben, a helyes életmód kialakításában (étrend, fizikai aktivitás, rendszeresség). Személyre szabott diétával és életmód tanácsadással segítjük pácienseinket hazatérni otthonukba.Gyors kapcsolat felvétel

Kérjük, töltse ki az alábbi mezőket, és 24 órán
belül felvesszük Önnel a kapcsolatot.


Impresszum

Szent Donát Kórház

8100 Várpalota Honvéd u 2-3

E-mail: info@szentdonatkorhaz.hu


Fekvőbeteg elhelyezés:
Tel: +36 (20) 203-5555

Tel: +36 (30) 203-5555

E-mail:  ugyfelkapcsolat@szentdonatkorhaz.hu


Magánrendelés, járóbeteg szakrendelés:

Tel: +36 (30) 206-5555


Titkárság:

Tel: +36 (88) 472-555 / 244
E-mail: titkarsag@szentdonatkorhaz.hu


Gyorslinkek

Rehabilitáció, ápolás
Emelt szintű ápolás
Demencia, Alzheimer-kór kezelése

Fejlesztő programok

Felfekvések kezelése

Betegfoglalkozások

Új! Intézeti gyógyszeres beállítás


Magánrendelések

Orvosaink

Kapcsolat


   Youtube csatornánk

   Facebook oldalunk

   Google+ oldalunk


Fel