Hospice-palliatív ellátás

Hospice-palliatív ellátás


A hospice-palliatív ellátás fogalma

A hospice-palliatív ellátás Magyarországon viszonylag új ellátási forma, amelynek lényege, hogy aktív gyógykezelésük befejezése után a súlyos betegségük végstádiumában lévő betegek összetett orvosi, ápolási és pszichés gondoskodásban részesüljenek. A képzett szakemberekből álló csoportot orvosok, ápolók, gyógytornászok, pszichológusok, dietetikusok, mentál-higiénikusok, szociális munkások és lelkészek alkotják.

2002-ben a WHO így definiálta a palliatív ellátást : „A palliatív ellátás olyan megközelítés, amely az életet megrövidítő betegség kísérő problémáitól szenvedő páciens és családja életminőségét javítja azáltal, hogy megelőzi és csillapítja a szenvedést a fájdalom, a fizikai, pszichoszociális és spirituális problémák meghatározásával, kifogástalan értékelésével és kezelésével.”

Hospice-palliatív ellátás a Szent Donát Kórházban

A Szent Donát Kórházban 2016. június 1. napjától 30 ágyas Hospice-Palliatív Terápiás Osztály kezdte meg működését.

Az ellátás célja a betegek életminőségének javítása: testi és lelki szenvedéseik enyhítése, fizikai és szellemi aktivitásuk támogatása, valamint a hozzátartozók segítése a betegség és a gyász terheinek viselésében. A Szent Donát Kórházban a hospice-palliatív ellátás ötvözi a magas szintű orvosi szakértelmet és a hospice szellemiséget.

Hospice-Palliatív Terápiás Osztályunk azokat a daganatos betegségben szenvedőket fogadja, akiknek kezelőorvosa a betegség előrehaladott állapotát és visszafordíthatatlanságát megállapította, és akiknél újabb vizsgálattól, további gyógykezeléstől javulás már nem várható, így aktív onkológiai teendő (pl. újabb kemoterápia, sugárkezelés illetve műtét) nem indokolt.

Hospice-Palliatív Terápiás Osztályunkra történő beutalás rendje

Előjegyzési időpontot a beteg, hozzátartozója, háziorvosa, szakorvosa valamint a fekvőbeteg-szakellátást nyújtó intézmény (bennfekvés esetén) kérhet az alábbi telefonszámon vagy e-mail címen keresztül:

Telefon:  +36 (30) 20-3- 5555
E-mail:     ugyfelkapcsolat@szentdonatkorhaz.hu

Az elhelyezés időpontjáról ügyfélszolgálatunk értesíti az elhelyezést kérőt (egészségügyi intézmény esetén az áthelyezést kérő osztályt).
A beteg otthonából háziorvosi, illetve szakorvosi beutalóval, kórházi osztályról történő áthelyezés esetén zárójelentés birtokában kerül felvételre.


Gyors kapcsolat felvétel

Kérjük, töltse ki az alábbi mezőket, és 24 órán
belül felvesszük Önnel a kapcsolatot.


Impresszum

Szent Donát Kórház

8100 Várpalota Honvéd u 2-3

E-mail: info@szentdonatkorhaz.hu


Fekvőbeteg elhelyezés:
Tel: +36 (20) 203-5555

Tel: +36 (30) 203-5555

E-mail:  ugyfelkapcsolat@szentdonatkorhaz.hu


Magánrendelés, járóbeteg szakrendelés:

Tel: +36 (30) 206-5555


Titkárság:

Tel: +36 (88) 472-555 / 244
E-mail: titkarsag@szentdonatkorhaz.hu


Gyorslinkek

Rehabilitáció, ápolás
Emelt szintű ápolás
Demencia, Alzheimer-kór kezelése

Fejlesztő programok

Felfekvések kezelése

Betegfoglalkozások

Új! Intézeti gyógyszeres beállítás


Magánrendelések

Orvosaink

Kapcsolat


   Youtube csatornánk

   Facebook oldalunk

   Google+ oldalunk


Fel