Hatékony fertőzésmegelőzés

Hatékony fertőzésmegelőzés

Sanuvox Aseptix 2 Mobile UV System

Áttörés a kórházi kórokozók elpusztításában

Magyarországon elsőként a Szent Donát Kórházban került kipróbálásra és alkalmazásra a Sanuvox Aseptix 2 Mobile UV System csírátlanító berendezés, amely a levegőben és felületeken esetlegesen előforduló, szemmel nem látható kórokozókat elpusztítja, csíraszámát csökkenti.

A Szent Donát Kórházban fokozott hangsúlyt fektetünk az infekciókontroll tevékenységen belül a kórházi nyelven ismert nozokomiális fertőzések (kórházban szerzett fertőzés), és a már kialakult egyéb fertőzések továbbterjedésének megelőzésére.

BaktériumokEzeket a fertőzéseket a kórházi sajátos körülmények között elszaporodó, az antibiotikumokra már nem érzékeny (rezisztens) baktériumtörzsek okozzák. A legyengült, idős szervezetek számára ezek jelentik az egyik legnagyobb veszélyt. Az Egyesült Államokban a Sanuvox Aseptix cég által kifejlesztett, és a tengerentúli kórházakban már egyre több helyen alkalmazott, UV-fényre alapozott, csírátlanító berendezés ezeket a rezisztens baktériumtörzseket is elpusztítja.  Az USA-ban végzett tesztek az összes rezisztens, antibiotikumnak ellenálló baktériumtörzsek radikális eliminálását (elpusztítását) bizonyították, a készülék minőségi tanúsítványa szerint (ATS Labs. A. 15984 sz. jkv.) hatékonysága kiváló.

Az UV sugárzás kiválóan alkalmazható a levegő és a felületek csírátlanítására (a mikroorganizmusok elpusztítására).

Sanuvox Aseptix2 MobileA készülékek jól használhatóak a meglévő fertőtlenítőszeres fertőtlenítési módszerek hiánypótló kiegészítéseként. A vegyszerek, gázok, súrolószerek sokszor elégtelenek, miközben a megfelelő UV besugárzás teljesen el tudja pusztítani a kórtermekben megtelepedett baktériumtörzseket.

Sajnos Magyarországon kevésbé ismert az UV lámpa és technológiája, ezeket a készülékeket az országban egyedülállóan a mi Intézményünkben alkalmazzuk.

A kórtermekbe beállított UV lámpák bevilágítják az adott helyiséget, egy fertőtlenítés alkalmával 15 percig működnek, és elpusztítják mind a légtérben, mind a felületen lévő baktériumokat.

Az UV lámpa bizonyítottan hatékony eszköz minden baktériumtípus elpusztítására, ezáltal kiválóan alkalmazható az egészségügyi ellátással összefüggő fertőző betegségek kialakulásának minimalizálására. Intézményünk lakói és hozzátartozói már napi szinten ismerik a készülék használatát, hatékonyságát.

A Sanuvox Aseptix 2 Mobile UV System gyártója: LightTech ( Dunakeszi, Hungary)


Gyors kapcsolat felvétel

Kérjük, töltse ki az alábbi mezőket, és 24 órán
belül felvesszük Önnel a kapcsolatot.


Impresszum

Szent Donát Kórház

8100 Várpalota Honvéd u 2-3

E-mail: info@szentdonatkorhaz.hu


Fekvőbeteg elhelyezés:
Tel: +36 (20) 203-5555

Tel: +36 (30) 203-5555

E-mail:  ugyfelkapcsolat@szentdonatkorhaz.hu


Magánrendelés, járóbeteg szakrendelés:

Tel: +36 (30) 206-5555


Titkárság:

Tel: +36 (88) 472-555 / 244
E-mail: titkarsag@szentdonatkorhaz.hu


Gyorslinkek

Rehabilitáció, ápolás
Emelt szintű ápolás
Demencia, Alzheimer-kór kezelése

Fejlesztő programok

Felfekvések kezelése

Betegfoglalkozások

Új! Intézeti gyógyszeres beállítás


Magánrendelések

Orvosaink

Kapcsolat


   Youtube csatornánk

   Facebook oldalunk

   Google+ oldalunk


Fel