Felfekvések kezelése

Felfekvések kezelése


A Decubitus Mobil Teamben dolgozók a kórház fekvőbeteg részlegein segítséget nyújtanak a felfekvéssel, sebbel érkező, rendelkező betegek számára. Felmérik a magas rizikójú betegek prevenciós lehetőségeit, a krónikus sebellátást igénylő betegek számát, és a kezelésükhöz szükséges egyéni terápiát alakítanak ki. Az ápolás és a kezelés szakmai lépéseinél figyelembe veszik a beteg egyéni állapotát; a páciens érzéseit és reakcióit, és törekednek a betegek életminőségének a javítására.

A team tagjai


Szakápoló: Nagy hangsúlyt fektet a megelőzésre, decubitus matracok és megelőző krémek alkalmazásával. A sebjellemzők és a sebgyógyulás fázisai szerint a legoptimálisabb kötszer kombináció kiválasztásával kezeli a betegeket. Kiegészítő terápiaként Bioptron lámpát alkalmaz a rövidebb sebgyógyulás érdekében. A Team többi tagjával és a kezelő orvossal folyamatosan egyeztet a kezelési tervekről.


G
yógytornász: Szakápolóval és az orvossal konzultálva felméri a beteg mozgás-terápiáját, felállítja az egyénre szabott terápiás tervet. A nyomásnak kitett helyeket feltérképezi, figyel a beteg pozicionálására (mozgásterápia, manuális terápiás beavatkozások, elektroterápiás eljárások).


Gyógymasszőr:
Az ápoló és az orvos dokumentációja alapján felméri a beteg állapotát, alapbetegségeit, a masszírozandó bőrterület állapotát (ekcéma, gyulladás, seb stb.), tájékozódik az esetleges allergiákról. A sebgyógyuláshoz szükséges testrészeket masszírozza, melynek hatására fájdalom-csillapítás is elérhető.


Dietetikus:
Az ápoló és orvos szűrése és dokumentációja alapján a malnutrícióra (nem megfelelő tápláltsági állapot) veszélyeztetett, illetve speciális szükségletű (vallás, nemzetiség, társbetegség, diéta igény, hiánybetegség, csökkent étvágy, stb.) pácienseknél részletes táplálkozási anamnézist vesz fel, és ezek szerint táplálkozási tervet készít, tanácsot ad.

Gyors kapcsolat felvétel

Kérjük, töltse ki az alábbi mezőket, és 24 órán
belül felvesszük Önnel a kapcsolatot.


Impresszum

Szent Donát Kórház

8100 Várpalota Honvéd u 2-3

E-mail: info@szentdonatkorhaz.hu


Fekvőbeteg elhelyezés:
Tel: +36 (20) 203-5555

Tel: +36 (30) 203-5555

E-mail:  ugyfelkapcsolat@szentdonatkorhaz.hu


Magánrendelés, járóbeteg szakrendelés:

Tel: +36 (30) 206-5555


Titkárság:

Tel: +36 (88) 472-555 / 244
E-mail: titkarsag@szentdonatkorhaz.hu


Gyorslinkek

Rehabilitáció, ápolás
Emelt szintű ápolás
Demencia, Alzheimer-kór kezelése

Fejlesztő programok

Felfekvések kezelése

Betegfoglalkozások

Új! Intézeti gyógyszeres beállítás


Magánrendelések

Orvosaink

Kapcsolat


   Youtube csatornánk

   Facebook oldalunk

   Google+ oldalunk


Fel