OMMF - A munkabiztonság megteremtése a Dotte módszer alkalmazásával

OMMF - A munkabiztonság megteremtése a Dotte módszer alkalmazásával


A munkavédelmi jellegű bírságok felhasználására címmel az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség által kíírt OMMF-11-0019 számú, a „Munkabiztonság megteremtése a Dotte – módszer alkalmazásával” című pályázaton kórházunk 350.000,- Ft vissza nem térítendő támogatást nyert.


A pályázat célja: Az egészségügyben dolgozó munkavállalók egészségvédelmének és biztonságának megteremtése a Dotte-módszer alkalmazásával. A továbbképzés során átadott ismereteket elméleti és gyakorlati oktatás formájában sajátíthatják el a munkavállalók. 


Az egészségügyi ágazatban dolgozó munkavállalóknak a legkülönbözőbb olyan tevékenységekkel és környezetekkel kell megbirkózniuk, amelyek veszélyt jelentenek egészségükre, és a foglalkozási megbetegedések vagy munkahelyi balesetek kockázatának teszik ki őket. A szakdolgozók munkájának jellege elengedhetetlenné teszi, hogy az egészségvédelem és a biztonság ebben az ágazatban prioritás legyen. 


Az egészségügyi ágazat legfontosabb kockázati tényezői közé tartozik többek között a váz- és izomrendszeri terhelések, a rossz munka-testhelyzet, a súlyos terhek mozgatása. A mozgásszervi megbetegedések gyakori panaszt okoznak az ápolói hivatást gyakorlók körében.


Az ápolószemélyzet a fizikai aktivitást igénylő feladatok végrehajtása során nem szentel megfelelő figyelmet testtartására, illetve a mozdulatok helyes kivitelezésére. Nem rendelkeznek olyan rutinszerűen alkalmazott testtartásokkal és mozdulatokkal, melyek a munkájuk során megvédi őket a munkahelyi eredetű gerincbántalmak kialakulásától. Ezért szükséges a francia Dotte-módszer betanítása, amely lehetővé teszi a biztonságos munkavégzést az egészségügyi dolgozók számára.


Gyors kapcsolat felvétel

Kérjük, töltse ki az alábbi mezőket, és 24 órán
belül felvesszük Önnel a kapcsolatot.


Impresszum

Szent Donát Kórház

8100 Várpalota Honvéd u 2-3

E-mail: info@szentdonatkorhaz.hu


Fekvőbeteg elhelyezés:
Tel: +36 (20) 203-5555

Tel: +36 (30) 203-5555

E-mail:  ugyfelkapcsolat@szentdonatkorhaz.hu


Magánrendelés, járóbeteg szakrendelés:

Tel: +36 (30) 206-5555


Titkárság:

Tel: +36 (88) 472-555 / 244
E-mail: titkarsag@szentdonatkorhaz.hu


Gyorslinkek

Rehabilitáció, ápolás
Emelt szintű ápolás
Demencia, Alzheimer-kór kezelése

Fejlesztő programok

Felfekvések kezelése

Betegfoglalkozások

Új! Intézeti gyógyszeres beállítás


Magánrendelések

Orvosaink

Kapcsolat


   Youtube csatornánk

   Facebook oldalunk

   Google+ oldalunk


Fel