Gyógytorna, gyógymasszázs

Gyógytorna, gyógymasszázs

Gyógytorna


Gyógytornánk célja, hogy a Szent Donát Kórházba kerülő, agyvérzésen átesett, amputált, baleset következtében sérült, és egyéb neurológiai, reumatológiai, ortopédiai, illetve belgyógyászati megbetegedésekben szenvedőket mobilizáljuk és önellátásukban segítsük. Orvosi indikációra, a beteg állapotától függően, komplex terápiás kezeléseket alkalmazunk. Kórképekre adaptálódott egyéni mozgásterápiát, elektroterápiát, mágnesterápiát, lágyrész és ízületi mobilizációt végzünk. A betegek csoportos tornán is részt vehetnek, amelyek leginkább átmozgató jellegűek. Célja a betegek további mobilizálása, izomerősítése, általános állapotuk fejlesztése.

A Szent Donát Kórházban jelenleg öt gyógytornász dolgozik, akik gyógytornász-fizioterapeuta végzettséggel rendelkeznek. Munkájuk nélkülözhetetlen, hiszen a kórházban fekvő betegek nagy része időskorú, így a mozgásszervi megbetegedések aránya is igen magas. A kezelések történhetnek a kórképre adaptálódott és egyénre szabott mozgásterápiával és egyéb, fizioterápiás készülékkel is. A kórházban elérhető fizikoterápiás kezelési formák a fájdalomcsillapításra és izomerősítésre használt TENSEL készülék, illetve egy Bemer mágneses matrac, amelyet a mikrokeringés elősegítésére alkalmazunk.

Az öt gyógytornász közül egy fő a Decubitus Team-hez tartozik, és szoros együttműködésben dolgozik a team többi tagjával. Feladata, hogy a felfekvéssel rendelkező betegeket mobilizálja, illetve, hogy az esetleges további állapotromlást megállítsa, vagy annak időbeli lefolyását lassítsa.

A teljesség igénye nélkül az alábbi egyéni és csoportos tornafoglalkozásokkal állunk pácienseink rendelkezésére: traumás sérülések utáni állapot, vénás megbetegedések, agyvérzés utáni állapot, oszteoporózis torna, Parkinson – ritmusgyakorlatok, inkontinencia torna.
Gyógymasszázs


A masszírozás a legrégebbi kezelési módok közé tartozik. Ösztönös művelet, melyet őseink alkalmaztak a testi fájdalmaik megszüntetésére simogató, nyomkodó mozdulatokkal. Az emberiség gyógyító eljárásainak egyik legősibb módja. A test felületén, meghatározott fogásokkal és sorrendben, kezelési céllal alkalmazott mechanikai inger, melyre a kialakuló válaszreakció a fizikális gyógyhatás. A masszázs, mint természetes energiát felhasználó eljárás a fizioterápia része, ezen belül a mechanoterápia passzív ága.

A gyógymasszázs célja
  • a fájdalom megszüntetése,
  • a szövetek lokális keringésének javítása,
  • a szöveti oxigenizáció és anyagcsere fokozása,
  • az izomtónus normalizálása,
  • a szervezet általános állapotának javítása.
A Szent Donát Kórházban orvosi indikációra speciális gyógymasszázzsal kezeljük betegeinket: csonthártya masszázs (a csont mielőbbi regenerálódását segíti elő), szegment masszázs (csigolyák masszázsával az onnan beidegzett szervet stimulálja), kötőszöveti masszázs (a bőr alatti kötőszövet eltolásával csökkenthetők a kóros izomfeszülések, kezelhetők a vér- és nyirokzónák) hasmasszázs (hasi szervek stimulálása). Masszőreink a gyógymasszázson kívül igény szerint svéd-, frissítő-, és talpmasszázzsal állnak pácienseink rendelkezésére.

Kórházunkban három gyógymasszőr dolgozik, orvosainkkal szorosan együttműködve. A betegségtől függően, a diagnózis és a panaszok alapján határozzuk meg a masszázs fajtáját. A kezelések fájdalomcsillapító, vérkeringést javító, izomlazító, anyagcserét serkentő és nyugtató hatást érnek el.

Gyors kapcsolat felvétel

Kérjük, töltse ki az alábbi mezőket, és 24 órán
belül felvesszük Önnel a kapcsolatot.


Impresszum

Szent Donát Kórház

8100 Várpalota Honvéd u 2-3

E-mail: info@szentdonatkorhaz.hu


Fekvőbeteg elhelyezés:
Tel: +36 (20) 203-5555

Tel: +36 (30) 203-5555

E-mail:  ugyfelkapcsolat@szentdonatkorhaz.hu


Magánrendelés, járóbeteg szakrendelés:

Tel: +36 (30) 206-5555


Titkárság:

Tel: +36 (88) 472-555 / 244
E-mail: titkarsag@szentdonatkorhaz.hu


Gyorslinkek

Rehabilitáció, ápolás
Emelt szintű ápolás
Demencia, Alzheimer-kór kezelése

Fejlesztő programok

Felfekvések kezelése

Betegfoglalkozások

Új! Intézeti gyógyszeres beállítás


Magánrendelések

Orvosaink

Kapcsolat


   Youtube csatornánk

   Facebook oldalunk

   Google+ oldalunk


Fel